Okršaj najboljih igrača
107

Masters takmičenje snooker lige Best of the Best ovog vikenda u Sarajevu

D. B.
U Sarajevu će se 22. i 23. juna u snooker klubovima "Mercur“ i "Union Jack“ održati Masters takmičenje Carlsberg snooker lige BiH Best of the Best.

Jedinstvena snooker liga ne samo u regiji već i na prostorima cijele jugoistočne Evrope, Best of the Best Carlsberg snooker liga BiH, već četvrtu godinu zaredom okuplja igrače i zaljubljenike u ovaj sve popularniji sport.

Nakon šest odigranih kola tokom sezone 2018/2019 u masters takmičenje plasirali su se samo najbolji igrači iz Sarajeva, Tuzle, Bugojna i Kiseljaka. Masters takmičenje će početi u subotu u 10 sati u snooker klubu "Union Jack" u Hrasnom, gdje će se igrati grupna faza u kojoj će učestvovati 24 igrača, nakon čega će sutradan u snooker klubu "Mercur" na Marijin Dvoru 16 najboljih igrača igrati mečeve po knockout sistemu.

Nagradni fond lige iznosi ukupno 5.000 KM zahvaljujući Carlsberg kompaniji koja je, prepoznavši kvalitet i značaj razvoja snooker sporta, već četvrtu godinu partner projekta Snooker lige u BiH.

"S obzirom da je cilj Snooker organizacije kontinuirano podizanje standarda igre, edukacija igrača kroz snooker Akademiju kao i ulaganje u kvalitet samih takmičenja, prvi smo i jedini u BiH omogućili prenos mečeva uživo preko'Snooker On' sistema koji omogućava bodovanje i prenošenje mečeva uživo putem Snooker On platforme. Mečevi su dostupni putem YouTube kanala uživo, a ostaju zabilježeni i kasnije i to u Full HD rezoluciji. Pozivamo sve zaljubljenike u ovaj sport da posjete sarajevske snooker klubove 'Union Jack' Sarajevo i 'Mercur' ili da prate pojedine mečeve preko snooker on platforme. Link će biti dostupan putem Facebook stranice kluba", saopćili su organizatori.

Za više informacija o takmičenjima Carlsberg snooker lige BiH Best of the Best posjetite oficijelnu web stranicu Snooker organizacije BiH.