sport
3

Masip: Jedino što u Barceloni znaju jeste lagati i napadati

Totalsport
Enric Masip
Enric Masip
Josepu Guardioli, koji je javno prozvao predsjednika Sandra Rosella i vodstvo FC Barcelone zbog nekorektnog ponašanja tokom prošle sezone, priključila se i rukometna legenda kluba Enric Masip.

"Ono što je Guardiola izjavio nekome može biti šokantno, no realno to nije nikakvo iznenađenje. Štaviše, slično Guardioli prošao sam i ja", rekao je jedan od najboljih svjetskih rukometaša 90-ih godina dodavši:

"Sve što u klubu znaju jest lagati, vrijeđati, zbunjivati i štetiti imidžu kluba za koji su mnogi od nas krvarili tokom cijele karijere. Ja sam na svojoj koži pretrpio bijes ljudi iz kluba, koji na vrlo perfidan način propuštaju negativne kvalifikacije u javnost".

Masip je u kapitenskoj ulozi osvojio šest evropskih naslova s Barcelonom tokom 90-ih godina prošlog stoljeća. Do prošlog januara, kada je iznenada otpušten, radio je kao sportski direktor rukometne ekipe.

Predsjednik Rosell isprva je nastojao ignorirati Guardiolin istup. Nakon Masipova je, međutim, najavio odgovor na konferenciji za novinare koju će održati u ponedjeljak.