Kvalifikacije za SP
1

Martinez: Ukoliko budemo fokusirani možemo se nadati dobrom rezultatu

Piše: K. H.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Konferencija za medije pred meč BiH - Belgija (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je konferencija za medije reprezentacije Belgije pred meč devetog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. koji Belgija igra protiv protiv Bosne i Hercegovine.

Medijima se obratio selektor Belgije Roberto Martinez koji je na početku rekao da još uvijek razmišlja o napadačkim opcijama, te da nije siguran koji će od trojice igrača igrati u napadu.

"Kada je u pitanju zdravstveni bilten, imamo problem samo s Lukakuom za kojeg smatramo da se oporavio i da će sve biti dobro, dok je Axel Witsel suspendovan. Još trebamo vidjeti kako će se osjećati igrači i kako će im uslovi u Sarajevu prijati. Ne znam ko će igrati umjesto Lukakua, imamo tri opcije na toj poziciji: Origija, Batshuayija i Torgena Hazarda, a sve zavisi ko će od njih igrati prvog napadača", rekao je Martinez na početku.

Bivši trener Evertona rekao je kako Belgija u meču protiv Bosne i Hercegovine može pristupiti na nekoliko načina.

"Kako ćemo se mi postaviti u ovom meču, zavisi od toga kako će igrati Bosna i Hercegovina. BiH je dobra ekipa i znam šta je sve ovaj tim spreman da uradi, a mi u ovaj meč možemo pristupiti na nekoliko načina. Možemo igrati opušteno, no pratit ćemo situaciju na terenu i intenzitet koji bude na utakmici. Bio sam u kontaktu s Muhamedom Bešićem, pričali smo o utakmici i znam šta ovaj tim može ponuditi. Razgovarao sam s ljudima iz Barcelone kako bi saznali koliko Vermaelen može igrati. Mislim da je u jako dobroj formi, te smatram da nije rizik što će on igrati. Razmišljali smo i o drugim opcijama", kazao je Martinez.

Dodao je kako s pravim igračkim duhom Belgija može ostvariti dobar rezultat u meču protiv Bosne i Hercegovine.

"Ovo nije stvar sinhronizacije, već je pitanje fokusa i koncentracije u samoj igri. Sutra moramo pokazati jedan viši nivo razumijevanja igre i odgovoriti ispravno na način na koji će Bosna i Hercegovina igrati. Ukoliko budemo imali dobar duh možemo ostvariti prednost", rekao je Martinez.

Podsjećamo, meč između Bosne i Hercegovine i Belgije na rasporedu je u subotu s početkom u 18 sati, a našoj selekciji odgovara samo pobjeda kako bi zadržali šanse za plasman na smotru najboljih koja se održava sljedeće godine u Rusiji.