sport
0

Marković: Bosna će odbraniti titulu

FENA
Kapiten sarajevske Bosne Nenad Marković smatra da će njegov klub ove sezone odbraniti naslove državnog prvaka i osvajača Kupa BiH, te da će ući među osam najboljih u regionalnoj Goodyear ligi.

U razgovoru za Fenu, jedan od najboljih bh. košarkaša svih vremena istaknuo je da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima Bosne u Goodyear ligi, no dodaje da su "studenti" ipak mogli više napraviti.

"Liga je duga, pred nama je dosta utakmica i nadam se da će se sve dobro posložiti i da ćemo se na kraju plasirati na Final Eight", kazao je Marković, ocijenivši da su glavni favorit za osvajanje Goodyear lige Hemofarm, Partizan i Crvena Zvezda.

"Nadam se da će i Bosna ući među 8 momčadi, a ako završni turnir bude u Sarajevu, i otići dalje i nešto više napraviti", kaže Marković.

Što se tiče trenutno najjačeg pojedinca u Bosni, Marković kaže kako ne bi nikoga posebno izdvajao te da je Bosna kompletna je momčad, pokrivena na svim pozicijama.

Upitan da prokomentira rezultate Široki Eroneta, Marković ističe: "Drago mi je što Široki postiže dobre rezultate, jer to ide u prilog samoj kvaliteti bosanskohercegovačke košarke. Cilj je da oba tima budu što bolji i efikasniji, kako bi i iduće godine Bosna i Hercegovina imala dva predstavnika u regionalnoj ligi".

I na kraju, kapetan Bosne najavio je završetak svoje košarkaške karijere na kraju ove sezona.

"Ovo je moja zadnja takmičarska sezona, jer sa 37 godina smatram da je došlo vrijeme da se oprostim od aktivnog igranja košarke. Nadam se da ćemo u ovoj sezoni ostvariti što bolji rezultat i time se na jedan odličan način oprostiti i zahvaliti navijačima na potpori", zaključio je Nenad Marković.