sport
66

Marko Grilc: Boardati u Sarajevu je istinska privilegija, hvala ti Bosno

Piše: L. Č.
(Foto: Facebook/Marko Grilc)
Marko Grilc, jedan od priznatijih snowboardera na svijetu, ponovo je posjetio Sarajevo i njegove planine, ovaj put kako bi snimio novu epizodu svoje serije "Grilsodes", nastale u produkciji Red Bulla.

"Sarajevo je jedno od najboljih mjesta na kojima sam ikad bio. Nevjerovatan je osjećaj posjetiti olimpijske planine i vidjeti posljedice rata, ali u isto vrijeme i pozitivnost i dobrotu ljudi ovdje... Boardati u Sarajevu je istinska privilegija, hvala ti Bosno", napisao je Grilc na svom Instagramu, na kojem redovno objavljuje fotografije svojih dogodovština sa brojnih putovanja.

U ranijem razgovoru za Klix.ba Grilc je kazao kako Sarajevo ima sjajne uslove za sve zimske sportove - u samoj blizini grada se nalaze tri izvanredne planine, a arhitektura je kao stvorena za snowboardere.

Marko Grilc, poznat i kao Grilo, rođen je 7. jula 1983. godine u Ljubljani u Sloveniji, a danas kao profesionalni snowboarder radi za neka od velikih imena kao što su Burton, Red Bull, Planet Sports, Adidas Eyewear, Absolut Park, SP gadgets, BMW, Ethika...

Marko kaže kako se u boardanje zaljubio čim je počeo trenirati sa osam godina, a njegova specijalna vještina je surfing.

"Dok si na valu, uživaj na njemu" - Markova je filozofija, a dosta je vremena proveo na austrijskim planinama uvježbavajući i svoje sportske vještine i trikove.

U nastavku pogledajte najnoviju epizodu serije Grilosodes, u kojoj Grilc istražuje Sarajevo uz prijatelje Zaka Halea, Ethana Morgana i Sagea Kotsenburga.