Borilački sportovi
0

Marjanović nakon poraza: Nisam bio dobar, ali mislim da sam napravio dovoljno za zadržavanje pojasa

Klix.ba
Bh. borac Denis Marjanović ostao je bez titule FFC kickboks prvaka u srednjoj kategoriji nakon što je poražen od hrvatskog borca Andija Vrtačića. Nije zadovoljan svojim nastupom, no, vjeruje kako je napravio dovoljno za pobjedu koju ipak nije ostvario.

Nakon izjednačene tri runde, meč između banjalučkog i pulskog borca otišao je u ekstra rundu, a nakon nje je FFC dobio novog prvaka. Mladi i talentirani Vrtačić ponio je pojas, što je izuzetno razljutilo ekipu iz Marjanovićevog “KB Hektor Laktaši” kluba. Ipak, Marjanović nije bio toliko ljut, iako razočaranje nije mogao izbjeći:

“Šta reći poslije borbe? Znali smo da neće biti lako doći do pobjede, jer protivnik ima jako čudan i nezgodan stil te je neosporno talentovan borac, ali u ovom meču nije zasluženo odnio titulu. Nije pokazao ništa osim par udaraca koji su se mogli bodovati, ostalo sve je bilo rasipanje u prazno, panično ispucavanje i kretanje, da ne kažem bježanje. Ako ćemo gledati profi pravila, onda je jasno kako se trebaju bodovati samo čisti konkretni udarci koji nanose štetu. Čak i na amaterskom se više toliko ne broje slabiji udarci, jer niko ne želi gledati pointfighting. Ne kažem da sam bio na visini zadatka i da sam pokazao najbolji performans, ali mislim da sam uradio dovoljno u prve tri runde, pa i u četvrtoj. Ja sam prvak i nositelj pojasa i mislim kako je izazivač ipak morao napraviti malo više da bi preuzeo pojas. Ne znam iz kojeg smo razloga pušteni niz vodu i što je prevagnulo na preglasavanju sudaca. Kada se slegnu utisci, vidjet ćemo u kojem će smjeru dalje ići moja karijera. Hvala svima na podršci i žao mi je ako sam nekoga razočarao, ali takav je sport", izjavio je Marjanović.

Što se tiče mišljenja fanova na društvenim mrežama i forumima, ona su također podosta podijeljena. Sigurno je kako je meč bio izjednačen te u takvim slučajeva uvijek bude jedan razočaran, odnosno onaj koji smatra da je napravio dovoljno za pobjedu, do koje na kraju ipak nije došao.