sport
0

Marion Jones priznala doping

Sarajevo-x.com
Marion Jones, olimpijska pobjednica u atletici, priznala je da je uzimala steroide prije Olimpijade 2000. godine. U pismu roditeljima i prijateljima, Jones je rekla kako je doping trajao dvije godine te da je tablete dobila od svog tadašnjeg trenera.

Olimpijska pobjednica, Marion Jones, koja je osvojila tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneyu, priznala je doping u pismu porodici i prijateljima, izvještava Associated Press.

Prema njenim riječima, doping je započeo 1998. godine i trajao je sve do početka Olimpijskih igara 2000. u Sidneyu te da je tablete dobila od svog tadašnjeg trenera. Jones je dodala kako nije znala da su tablete zapravo bili steroidi jer joj je trener rekao kako su to tablete za jačanje zdravlja i organizma.

Osim toga, Jones je u pismu navela kako će se izjasniti krivom za laganje federalnim agentima o korištenju zabranjenih supstanci te o finansijskim problemima.

Marion Jones se izvinila svima koji su vjerovali u nju zbog svega što se dogodilo, ali čak i ako se ovaj skandal zaboravi, njeno priznanje bi je moglo koštati pet medalja koje je osvojila u Sidneyu na Olimpijskim igrama.