Dobro je prošao
21

Marc Marquez opet pao na stazi i platio cijenu rizične vožnje, vatra počela gutati motor

K. H.
Proslavljeni vozač u kraljevskoj Moto GP klasi Marc Marquez doživio je novi pad sa svog motocikla, a ovaj put tokom utrke kvalifikacija na stazi Mugello, na kojoj se u nedjelju vozi osma utrka tekuće sezone.

U padu, nakon kojeg se njegov motocikl zapalio, Marquez srećom nije pretrpio nikakve povrede, a i on sam uhvatio se za glavu i bio je u nevjerici zbog propusta koji mu se desio i zbog kojeg je pao s motora.

Iz njegovog tima bili su vidno razočarani zbog pada koji mu se desio, a iako se činilo da je ovaj vozač "došao pameti" i naučio lekciju nakon brojnih padova i povreda koje je doživio, čini se da to još uvijek nije slučaj. U najboljem slučaju, ovaj put je prošao bez povreda.

U generalnom poretku MotoGP-a prvi je Francuz Quartararo koji ima 102 boda, četiri više od španca Espargara i osam više od Italijana Bastianinija.

Marquez je trenutno na desetoj mjestu sa 54 osvojena boda, a tokom karijere on je osam puta postajao prvak svijeta u motociklizmu, a šest puta u najprestižnijem motociklističkom takmičenju.