sport
0

Maradona se vratio u Buenos Aires

NINA
Više stotina simpatizera najveće zvijezde argentinskog nogometa priredilo je u Buenos Airesu oduševljen doček Diegu Maradoni, koji se vratio poslije liječenja od ovisnosti na Kubi.

Maradona bi u Buenos Airesu sa svojom porodicom trebao proslaviti predstojeće božićne i novogodišnje praznike. Nasmijan i raspoložen za šalu, 44-godišnji «Pibe d'Oro» (Zlatni dečko) argentinskog nogometa obratio se svojim obožavateljima tvrdeći da se dobro osjeća. Maradona je istaknuo kako se zaželio svoje porodice, osobito kćerki.

Nekadašnji as je razveden, ali održava redovne kontakte s bivšom suprugom, s kojom ima dvije kćerke. Maradona je izbjegao odgovor na pitanje kada će se vratiti u Havanu, gdje treba nastaviti antikokainski tretman.

Ovaj nogometaš je postao najpopularniji sportista Argentine u prošlom stoljeću, nakon što je na svjetskom prvenstvu 1986. u Meksiku najviše doprinio osvajanju druge titule prvaka «gaučosa». Prethodno, 1978. u Buenos Airesu, najbolji nogometaši Argentine su osvojili prvu titulu svjetskog prvaka.