sport
0

Maradona kritikovao Beckenbauera

NINA
Proslavljeni argentinski nogometaš Diego Maradona kritikovao je danas predsjednika Organizacijskog odbora prvenstva svijeta 2006. Franza Beckenbauera, rekavši da je nekadašnji kapiten reprezentacije Njemačke vršio pritisak na članove Svjetske nogometne federacije uoči odlučivanja o domaćinu idućeg prvenstva.

“Beckenbauer je poprilično mešetario i lobirao. Svoj autoritet i veliki utjecaj koji nesporno ima koristio je za pritisak na ljude koji odlučuju i rezultat toga je bio da Južna Afrika ne dobije organizaciju prvenstva svijeta”, rekao je Maradona u Caracasu.

“Nikada ne bih mogao raditi stvari koje rade Beckenbauer ili Pele koji, također, ne propušta nijednu priliku da vuče konce u svjetskom nogometu. Ja sam, jednostavno, Diego. Isti onakav kakav sam bio prije 20 ili 30 godina”, rekao je Maradona.

Slavni nogometaš kaže da nikada nije razmišljao o tome da postane dužnosnik, čak ni na klupskoj razini, iako je do sada imao bezbroj ponuda.

“Iako u mnogim stvarima nisam odlučan, u jedno sam potpuno siguran. Nikada neću biti čovjek koji u uredu odlučuje o nečijim sudbinama. Želja mi je da treniram i uopće mi nije važno hoće li to biti dječaci koji počinju igrati ili profesionalci”, rekao je Maradona, koji će u petak u Caracasu otvoriti svjetsko prvenstvo za nogometaše do 17. godina.