Boks
0

Manny Pacquiao opet odbranio naslov svjetskog prvaka

Totalsport
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao, 32-godišnji sjajni filipinski profesionalni bokser, i dalje dominira među konopcima, pa je tako u subotu navečer, u Las Vegasu, odbranio naslov svjetskog prvaka u velter kategoriji po WBO-u.

Pacquiao ovom prilikom nije dignuo ruke u zrak nakon klasičnih završetaka svojih borbi, nakon nokauta, ali je u dvanaest rundi posve dominirao protiv sedam godina starijeg Amerikanaca i izazivača Sugar Shane Mosleya. Jednoglasnom odlukom sudija Filipinac je zaslužio novu pobjedu, četrnaestu zaredom, ali 53. u karijeri. Od njih je 38 ostvario nakon nokauta.

"Ovo nije bila moja najbolja moguća izvedba, ali sam se trudio. U sredini borbe sam osjećao krizu, imao sam dojam da su mi noge vezane, da se ne mogu kretati. Na sreću, sve je dobro završilo", rekao je poslije odbrane krune Pacquiao.

Inače, u trećoj rundi meča su napadi Filipinca bili najžešći, te je u tom dijelu mela srušio na pod Amerikanca. Ipak, Mosley se oporavio od toga, nastavio je meč i odvukao ga do samog kraja. No, od pobjede je ostao miljama daleko.

"Ostao sam iznenađena kako jako udara. Nikada u karijeri nisam osjetio nešto slično", bio je Mosleyev komentar.