Pozivaju članove na jug
322

Manijaci protiv Posušja obilježavaju Dan državnosti BiH: Nikad ne napuštamo naše ideale

N. K.
Foto: The Maniacs
Foto: The Maniacs
Nogometaši Željezničara u nedjelju igraju utakmicu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja, a Manijaci planiraju na ovom meču obilježiti Dan državnosti.
Od ranije je poznato da Manijaci na utakmicama pridaju veliki značaj nacionalnoj pripadnosti i identitetu te da spadaju među vodeće organizacije u BiH koje drže do toga.

[FBPOST]https://www.facebook.com/TM1987/posts/pfbid02LQZKsiLaACAwSkXLByqaqygGaEDDmjRYuo1JgfxSDbZHtBdH22yALBAcC4DN8kfZl[/FBPOST]

"Ovo je naš klub, ovo je naša grupa, ovo je naša domovina. Naučeni smo da nikad ne napuštamo ono što je naše i da to čuvamo, branimo i uz te ideale uvijek stojimo, koliko god to nekad bilo teško. U nedjelju nas čeka vrlo važna utakmica na kojoj ćemo obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine", poručili su najvatreniji navijači kluba s Grbavice.

Dodali su i kako je svijest o pripadnosti domovini, klubu i grupi jedna od najvrijednijih stvari koje čovjek sebi može usaditi u glavu.

"Naš najproduktivniji način doprinošenja svijesti o svemu gore nabrojanom je stadion. Zato je bitno da južna tribina u nedjelju biti što punija. Svjesni smo činjenice da nam rezultati na terenu ne idu od ruke, ali odavno smo pokazali da lako prelazimo preko loših rezultata kada je u pitanju dolazak na stadion. U nedjelju na južnoj tribini zajedno obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine! Ponesi šal", podvukli su Manijaci.

Podsjetimo, utakmica između Željezničara i Posušja igra se u nedjelju na stadionu Grbavica s početkom u 13:00 sati.