Pozivaju članove na jug
322

Manijaci protiv Posušja obilježavaju Dan državnosti BiH: Nikad ne napuštamo naše ideale

N. K.
Foto: The Maniacs
Foto: The Maniacs

Nogometaši Željezničara u nedjelju igraju utakmicu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja, a Manijaci planiraju na ovom meču obilježiti Dan državnosti.

Od ranije je poznato da Manijaci na utakmicama pridaju veliki značaj nacionalnoj pripadnosti i identitetu te da spadaju među vodeće organizacije u BiH koje drže do toga.

Ovo je naš klub, ovo je naša grupa, ovo je naša domovina. Naučeni smo da nikad ne napuštamo ono što je naše i da to...

Posted by The Maniacs on Monday, November 20, 2023
"Ovo je naš klub, ovo je naša grupa, ovo je naša domovina. Naučeni smo da nikad ne napuštamo ono što je naše i da to čuvamo, branimo i uz te ideale uvijek stojimo, koliko god to nekad bilo teško. U nedjelju nas čeka vrlo važna utakmica na kojoj ćemo obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine", poručili su najvatreniji navijači kluba s Grbavice.

Dodali su i kako je svijest o pripadnosti domovini, klubu i grupi jedna od najvrijednijih stvari koje čovjek sebi može usaditi u glavu.

"Naš najproduktivniji način doprinošenja svijesti o svemu gore nabrojanom je stadion. Zato je bitno da južna tribina u nedjelju biti što punija. Svjesni smo činjenice da nam rezultati na terenu ne idu od ruke, ali odavno smo pokazali da lako prelazimo preko loših rezultata kada je u pitanju dolazak na stadion. U nedjelju na južnoj tribini zajedno obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine! Ponesi šal", podvukli su Manijaci.

Podsjetimo, utakmica između Željezničara i Posušja igra se u nedjelju na stadionu Grbavica s početkom u 13:00 sati.