{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Madison Square Garden više neće biti dom Knicksa i Rangersa

T
26.7.2013. u 09:02
3
0
Madison Square Garden više neće biti dom Knicksa i Rangersa
3
Madison Square Garden više neće biti dom Knicksa i Rangersa
Foto: AFP
Njujorško Gradsko vijeće ograničilo je egzistenciju legendarne sportske dvorane Madison Square Garden na aktuelnoj adresi na idućih deset godina. Nakon toga otići će u historiju.
Dom košarkaša New York Knicksa i hokejaša New York Rangersa po isteku moratorija preselit će na neko drugo mjesto u najnapučenijemu američkom gradu, odlučili su gradski vijećnici omjerom glasova 47-1.

Povod za odluku pritisak je javnosti za modernizaciju stanice podzemne željeznice Penn Station, koju dvorana pokriva poput šešira. Riječ je najfrekventnijoj prometnoj stanici u Sjedinjenim Državama. Nepodnošljive gužve u njoj jednostavno njezinu obnovu i širenje čine nužnom. Bez građevinskih intervencija u prostor Maddison Square Gardena to neće biti moguće.

U upravi dvorane razočarani su odlukom jer su željeli ostati daleko duže u legendarnoj dvorani koja organizira također golem broj drugi sportskih događanja, kao i koncerata, a otvorena je 1968. godine.

Ponajprije je razlog tome činjenica što je dvorana usred trogodišnjeg procesa renovacije koji će koštati oko milijardu dolara.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: