800 trkača
33

Lucia Kimani pobjednica Dubrovačkog polumaratona u ženskoj konkurenciji

FENA
Lucia Kimani
Lucia Kimani
Ante Živković iz Metkovića u muškoj konkurenciji te Lucia Kimani iz BiH u ženskoj, pobjednici su ovogodišnjeg Dubrovačkog polumaratona koji je održan ove nedjelje u Dubrovniku u sklopu dvodnevne sportske manifestacije ''Du-motion''.

Živković je trasu od 21,5 kilometara istrčao za 1:16:02 sati, dok je Kimani trebalo 1:25:01 sati.

"Krenuo sam na prvom mjestu i uspio to zadržati. Nakon dvije godine što sam bio prvi na utrci zidinama, sad opet na Dubrovačkom polumaratonu. Ostvario sam bolje vrijeme za minutu i po nego prošle godine i s time sam zadovoljan. Imao sam jučer dvije utrke na Korčuli i danas ovu ovdje", rekao je nakon ulaska u cilj Živković.

Ante Živković
Ante Živković

"Ovo je prvi put u Dubrovniku za mene. Staza je jako dobra, jedino mi je ovaj zadnji uspon bio malo težak. Ovo je za mene bio trening jer se pripremam. Zadovoljna sam rezultatom, cilj mi je bio trčati svaki kilometar ispod četiri minute'', istaknula je najbrža trkačica Lucia Kimani.

Nakon što su sa starta na Stradunu krenuli sudionici polumaratona, održana je i humanitarna utrka građana. Nakon istrčanih pet kilometara prvi na cilj je utrčao Miloš Mikić iz Crne Gore, a u ženskoj konkurenciji Marina Lončar. Mikić je trasu istrčao za 19:11, dok je Lončar utrku prešla za tačno 22 minute.

Glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković rekao je kako je cijela dvodnevna manifestacija ''Du-motion'', u sklopu koje su održani polumaraton i utrka građana, ali i utrka dubrovačkim zidinama u subotu, potpuni uspjeh.

''Bilo je 800 trkača iz 44 zemlje na polumaratonu. Zadovoljan sam i hvala svima što su nas došli bodriti i sve koji su prepoznali ovaj projekt. Za Nevia je skupljeno jako puno novca što je fantastično, to je hvalevrijedno za sve uključene'', rekao je Bošković.

Inače, na humanitarnoj utrci građana čiji je prihod namijenjen za šestogodišnjeg Konavljanina Nevia Krešića, jedinog dječaka u Hrvatskoj koji ima Majewski osteoplastični primordijalni dvorfizam tip 2, skupljeno je više od 74.000 kuna (oko 19.400 KM).