Šampion Starog mosta
33

Lorens Listo: Sreća prati hrabre, a to sam danas bio ja

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Lorens Listo po jedanaesti put osvojio je titulu najboljeg skakača u skokovima na glavu. Na 451. tradicionalnim skokovima sa Starog mosta, slavio je nakon neizvjesne borbe sa Mustafom Šarićem iz Zenice, koji je za jedan i po poen vodio nakon prve, kvalifikacijske serije.

"Osjećaj je fenomenalan kao i svaki put, iako je ovaj put bilo najteže. Nakon prve serije bio sam drugi po bodovima što mi je stvorilo dodatni pritisak. Međutim, hrabre sreća prati, taj pritisak sam nekako izbio iz glave i skočio u drugoj seriji najbolje kako znam", presretan je na proglašenju pobjednika bio Lorens Listo.

Listo je u drugoj, finalnoj seriji skočio idealno i stručni žiri ostavio bez dileme.

"Imao sam sreće da je momak koji je vodio nakon prve serije skočio nešto lošije, dobio osmice, pa sam ja došao do pobjede. Moram reći da sam imao sreće", kazao je Lorenc Listo.

Drugo mjesto, iza šampiona Liste, osvojio je Ivica Domanović, a treće Muhamed Mahnić. U disciplini skokova na noge maksimalnih sto bodova, odnosno deset savršenih desetki imao je Igor Kazić. Drugi je bio Admir Delić, a treći Ermin Sarić.