sport
453

Lorens Listo i Adis Boškailo pobjednici skokova sa Starog mosta

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
U Mostaru su održani 449. tradicionalni skokovi sa Starog mosta. Omiljena ljetna manifestacija u gradu na Neretvi i ovog je put na plato ispod Starog mosta privukla poveći broj Mostaraca, Bosanaca i Hercegovaca, zaljubljenika u ekstremne sportove i Neretvu koji su posvjedočili hrabrim skokovima skakača iz Mostara, BiH, ali i regiona.

Nakon prve kvalifikacijske serije, u narednu finalnu plasiralo se po deset skakača u obje kategorije. Pobjednik u kategoriji skokova na glavu očekivano je Lorens Listo koji je iza sebe ostavio Kemala Fazlića i Vedada Bašića.

U kategoriji skokova na noge prvo mjesto osvojio je Adis Boškailo, drugo je Igor Kazić, a treći Admir Delić.

U pauzi između dvije serije skokova u revijalnom dijelu su nastupili skakači veterani koji su sa par skokova počastili prisutne gledaoce.

Skakače je ocijenjivao žiri u sastavu Emir Balić, Mirsad – Deda Pašić, Alica Jakirović, Enver Novaković i Saša Lukić.

Učešće je uzelo ukupno 50 skakača, od čega ih je 28 skakalo na glavu i 22 na noge. Skokovi su i ove godine uključili niz popratnih sadržaja među kojima ispijanje kafe iz najveće džezve na svijetu, tradicionalni turnir u drevnoj igri tavli, uz bakljadu koja će se upriličiti večeras na Starom mostu. Organizatori su poručili da su zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom, kao i odzivom skakača.

Za manje od tri sedmice na Starom mostu je na programu Svjetski kup u visinskim skokovima koji će uveličati najbolji svjetski skakači sa velikih visina.