sport
0

Lokomotiv pobjedom nad Zvezdom osigurao četvrtfinale Eurolige, Panatihinaikos savladao Darsssafaku

Piše: O. T.
Dejan Radonjić (Foto: EPA)
Dejan Radonjić (Foto: EPA)
Pobjedom nad Crvenom zvezdom u 12. kolu grupe E Top 16 faze Eurolige, Lokomotiv Kuban je osigurao plasman u četvrtfinale ovog takmičenja. Rusi su na domaćem parketu slavili rezultatom 86:62.

Lokomotiv je ovom pobjedom uspio i nadoknaditi poraz od 14 poena razlike od Zvezde u prvom meču ova dva tima odigranom u Beogradu što Rusima može pomoći u eventualnoj borbi ova dva tima za drugo mjesto u grupi.

Crvenoj zvezdi za siguran prolaz u četvrtfinale treba samo jedna pobjeda, a tražit će je u sudaru protiv Darussafake u Beogradu naredne sedmice ili protiv Cedevite u gostima 8. aprila.

Randolph i Singleton sa po 17 poena predvodili su Lokomotiv, dok je Gudurić sa 13 poena bio najbolji strijelac gostiju.

Tijesnu pobjedu u gostima protiv Darussafake upisao je Panathinaikos koji je slavio rezultatom 86:84. Grci, kao i Zvezda, mogu osigurati plasman u četvrtfinale u slučaju da Anadolu Efes sutra izgubi od Unicaje u Turskoj.

Odličan učinak za Panathinaikos u ovom meču imao je Raduljica sa ubačenim 21 poenom, a na drugoj strani 18 poena upisao je Erden.

Tabela grupe E:

U grupi F Brose Baskets je na domaćem parketu savladao prvoplasirani tim ove grupe CSKA Moskvu (91:83). Njemački tim je tako nastavio borbu za plasman u četvrtfinale

Melli je ubacio 17 poena za Brose, dok je De Colo sa 21 poenom bio najbolji strijelac gostiju.

Tabela grupe F: