Britanski reli
0

Loebu rekordni šesti uzastopni naslov

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Francuski vozač Citroëna C4 Sebastien Loeb (35) osvojio je šesti uzastopni naslov Svjetskog reli prvenstva pobjedom na posljednjoj stanici sezone, Britanskom reliju...

Na završnu utrku sezone Loeb je stigao sa bodom zaostatka u ukupnom poretku za Fincem Mikkom Hirvonenom, ali je na Britanskom reliju od prvog dana preuzeo vodstvo i držao ga do posljednjeg trenutka.

Posljednjeg su dana vožene četiri etape, a činilo se da bi sama završnica mogla biti vrlo uzbudljiva nakon što je Hirvonen slavio u prve dvije etape i smanjio ukupni zaostatak za Loebom sa 30.2 na 18 sekundi.

Međutim, tada se u trećoj etapi oštećena hauba Hirvonenovog Forda otvorila, pa je Finac bio prisiljen zaustaviti auto i zatvoriti ju, te izgubio dragocjeno vrijeme.

Tako je Loeb uspio pobjeći na nedostižnu prednost, te je na kraju uvjerljivo slavio.

  • Bila je ovo nevjerojatna sezone. Startao sam sjajno, a onda sve izgubio na sredini sezone. Bio sam pod velikim, velikim pritiskom na kraju, ali sam ipak uspio. Posebno mi je drago zbog toga jer je Mikko bio zaista težak protivnik i jer smo cijele sezone vodili nevjerojatnu bitku - rekao je Loeb nakon sedme osvosezonske i 54. ukupno pobjede u karijeri.

Britanski reli, rezultati:

  1. Sebastien Loeb

(Citroën)

3h16m25.4s

  1. Mikko Hirvonen

(Ford)

+1m06.1s

  1. Dani Sordo

(Citroën)

+1m07.1s

  1. Petter Solberg

(Citroën)

+1m28.1s

  1. Henning Solberg

(Ford)

+6m28.0s

...

Ukupni redoslijed:

  1. Sebastien Loeb (Fra / Citroën) 93 boda

  2. Mikko Hirvonen (Fin / Ford Focus) 92 

  3. Daniel Sordo (Špa / Citroën) 64

...