SP u plivanju
0

Lochteu tri nova zlata, šest ukupno

Totalsport
Ryan Lochte
Ryan Lochte
Svjetsko plivačko prvenstvo u kratkim bazenima Ryan Lochte završio je s trima novim zlatnim medaljama, koje je u nedjelju osvojio u utrkama na 200 metara leđno, 100 metara mješovito te u štafeti 4x100 mješovito.

Time je Lochte natjecanje u Dubaiju okončao sa šest zlatnih i jednom srebrnom medaljom, pri čemu je u dvjema utrkama, na 400 i 200 mješovito, obarao svjetske rekorde.

U nedjeljnim finalima, već podosta iscrpljen od petodnodnevnih natjecanja, 26-godišnji Amerikanac najbolja svjetska vremena nije napadao. Svejedno je bio daleko uvjerljiviji od konkurencije, a na 100 metara mješovitim načinom za svjetskim rekordom Slovenca Petera Mankoča zaostao je samo deset stotinki.

Status najbržeg plivača današnjice, kako u malim tako i u velikim bazenima, potvrdio je sjajni 23-godišnji Brazilac Cesar Cielo, koji je u nedjelju pobijedio i na 100 metara slobodno. Prije dva je dana trijumfirao na dvostruko kraćoj dionici.

Cielo zlata na obje te dionice ima i sa Svjetskog prvenstva prošle godine u Rimu, a na kraćoj, 50-metarskoj, trijumfirao je i na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.