Napušta Athletic Bilbao
17

Llorente u januaru dolazi u Juventus za sedam miliona eura?

FENA
Fernando Llorente
Fernando Llorente
Prije početka sezone, tokom ljeta, torinski Juventus je imao namjeru dovesti jedno super pojačanje u napadačkom dijelu ekipe, ali nije ostvario niti jedan od željenih poslova.

Tražila je torinska ekipa Van Persieja, Drogbu, Huntelaara, Llorentea, Jovetića i još nekoliko nogometaša, ali u svakom od razgovora su čelnici Juventusa na kraju odbijeni.

Ipak, kako navode španski mediji, lako je moguće da će u januaru napokon Juventus obaviti posao s jednim od igrača koji su bili na popisu želja. U pitanju je 27-godišnji Fernando Llorente, napadač Athletic Bilbao i španske reprezentacije.

Podsjetimo da Llorente sa svojim baskijskim klubom, gdje igra od daleke sada već 2004. godine, nije želio produžiti ugovor koji mu ističe na kraju ove sezone. Zbog toga je došao u sukob s mnogima u klubu, te ga je trener Marcelo Bielsa i često izostavljao iz prve ekipe.

U svakom slučaju, u klubu su shvatili da je najgore imati nezadovoljnog igrača u svlačionici, a ako Baskijci žele što bolju zaradu prodat će Llorentea tokom januara.

Španski izvori navode da je blizu dogovora cijena od sedam miliona eura, za koju bi Llorente trebao postati novo Juventusovo pojačanje.