Irma Balijagić Adler
0

'Ljuta sam jer su mi nametnuli protivnicu'

Sarajevo-x.com
Svjetska prvakinja u pero lakoj kategoriji Irma Balijagić Adler 4. septembra u dvorani Arena u Zenici branit će svoju titulu u meču protiv Amerikanke Stacey Reile, koja je do sada imala deset pobjeda, a samo jedan poraz.

Bosanskohercegovačka bokserka je zadnji put odnijela pobjedu u decembru prošle godine, kada je na poene savladala Kanađanku Jeanninu Gardicu, dotadašnju vlasnicu titule.

Pripreme za meč obavila je u Međugorju, gdje je boravila 15 dana i gdje joj je sparing partnerica bila Njemica Elina Tissen. Preostalih nekoliko dana do meča provest će u održavanju kondicije. Kaže da je u potpunosti spremna za meč, ali i ljuta što joj je Međunarodna bokserska federacija uskratila pravo da sama kao svjetska prvakinja bira svoju protivnicu.

"Prvo su mi najavili da se boriti protiv Kanađanke Sandy Tyson, da bi mi u posljednji trenutak otkazali i odveli mi drugu protivnicu. Jako sam ljuta i razočarana jer sam ja ipak svjetska prvakinja i ja sam trebala da biram svoju protivnicu. Mislim da da je to omalovažavanje mene i moje zemlje. Da dolazim iz Rusije ili Njemačke, ovo se nikada ne bi moglo desiti", kazala je Irma za Sarajevo-x.com.

Kako joj je u zadnji čas dodijeljena Stacey Reile, ništa ne zna o svojoj protivnici. No, naglašava da joj bezobzirno otkazivanje meča od strane Svjetske bokserske federacije u njoj probudilo dodatni inat, te je sada više nego ikada 'zagrizla' da odnese pobjedu u zeničkoj Areni

Dvadesetšestogodišna bokserka iz Sarajeva prije dvije godine počela se baviti profesionalno boksom. Iza sebe ima deset mečeva, u kojima je zabilježila isto toliko pobjeda, od kojih je čak pet riješila nokautom.