Premiership
76

Liverpool slavio novu pobjedu, Ahmedhodžić kao kapiten predvodio Sheffield United

N. K.
Slavlje Van Dijka (Foto: Twitter)
Slavlje Van Dijka (Foto: Twitter)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Bramall Laneu u 15. kolu Premiershipa ekipu Sheffield Uniteda rezultatom 2:0 te su tako nastavili utrku za prvo mjesto na tabeli.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo ekipi Liverpoola koja je imala čak 80 posto posjeda lopte uz brojne propuštene prilike.

Kao nagrada stigao je pogodak osam minuta prije odlaska na odmor. Alexander Arnosld je ubacio iz kornera, a usamljeni Van Dijk je zakucao loptu u mrežu za vodstvo 1:0. Vrijedi istaći da je Van Dijk prije šuta imao i kontakt s reprezentativcem Bosne i Hercegovine Anelom Ahmedhodžićem koji je završio na zemlji, ali sudija nije smatrao kako se radilo o prekršaju u napadu. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 1:0 za goste.

Iako se u nastavku utakmice očekivalo ofanzivniji pristup domaćina, Liverpool je i dalje nastavio dominirati. Sheffield u drugom poluvremenu nije uputio ni jedan šut pa se može reći da nisu ni zaslužili ništa više od poraza. Na kraju je u sudijskoj nadoknadi Szoboszlai na asistenciju Nuneza postavio konačnih 2:0 za Liverpool.

Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta u redovima poraženog tima, a ovaj put je nosio i kapitensku traku oko ruke.

Liverpool je na drugom mjestu Premiershipa s dva boda manje od lidera Arsenala, dok je Sheffield United na posljednjoj poziciji. U narednom kolu Liverpool gostuje Crystal Palaceu, dok će Sheffield dočekati Brentford.

Rezultat i strijelac:

Sheffield United - Liverpool 0:2 (Van Dijk 37', Szoboszlai 90+4')

Tabela: