Wayne Rooney
0

'Liverpool mrzim od djetinjstva'

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Wayne Rooney, poznati fudbaler Manchester Uniteda i engleske selekcije izjavio je u četvrtak da je oduvijek mrzio fudbalski klub Liverpool i njegove navijače.

'Odrastao sam kao fan Evertona koji mrzi Liverpool, a to se do danas nije promijenilo', izjavio je Rooney čije su riječi u petak prenijeli svi svjetski mediji.

O nadolazećoj utakmici Premier lige između rivalskih klubova Manchester Uniteda i Liverpoola koja će se odigrati u subotu, Rooney je imao samo pozitivne prognoze.

'Imamo šanse da pobijedimo mada utakmica neće biti laka. Pobjeda nad Liverpoolom značila bi protivnika manje u utrci za titulom, a onda bi se još trebali suočiti s Chelseajom koji ostaje jedan dostojan protivnik Manchesteru', dodao je Rooney.

Također, Rooney je izjavio da nijedna utakmica za njega nema značaj kao ona s Liverpoolom, te da i je fanovima taj susret uvijek izuzetan događaj 'zbog uzbuđenja i ogromnih napora timova da pobijede',

Wayne Rooney rođen je 1985, godine u Liverpoolu, od ranih dana igrao je za klub Everton dok 2004. godine nije prešao u redove Manchester Uniteda za svotu od 31 milion engleskih funti. Rooney od 2003. nastupa i za nacionalnu selekciju Engleske.