sport
0

Liga 6: KK Bosna ASA BHT pobjedom nad Širokim preuzela lidersku poziciju

KKBosna.com
Trećom pobjedom nad Širokim (87:76) ove sezone ekipa KK Bosne je preuzela lidersku poziciju u Ligi 6. Pred 3000 gledalaca sarajevski košarkaši su kontrolisali igru i rezultat svih četrdeset minuta. Utakmica je obilovala sjajnim potezima sa obje strane, naročito u prvom poluvremenu.

"Studenti" su sjajno otvorili utakmicu i poveli sa 5:0. Tricom Kovačevića koji u Ligi 6 pruža sjajne partije i kontranapadom koji je završio kapiten Bosne Nenad Marković. Šut za tri poena je sjajno funkcionisao danas. Čak četvorica igrača Bosne su pogodila za 3 poena u prvom poluvremenu. U prvoj četvrtini su sjajno pogađali Kovačević i Marković, dok su ih u drugoj nadopunili Wright i Parežanin. Sigurnost pod košem davali su nam Williams, koji je zatvarao sve prilaze našem košu i standardno pouzdani Damjanović. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 49:37 u korist bordo košarkaša.

U trećoj četvrtini Široki je preko Greena pokušao ugroziti vodstvo naših igrača. Iako je Green odigrao sjajnu utakmicu (31 poen), vodstvo naše ekipe nije dolazilo u pitanje nijednog trenutka. Slobodno se može reći da je ovo bila jedna od boljih Bosninih utakmica ove sezone. U našoj ekipi iako nije započeo utakmicu najefikasniji je bio Bajramović sa 18 poena.

Tri kola prije kraja KK Bosna ASA BH Telecom je gotovo obezbijedila poziciju broj 1 pred doigravanje. Naša ekipa nakon neočekivanog poraza Širokog od Igokeje može i uz poraz u posljednja tri kola zadržati prvu poziciju.