sport
0

Liga 6: KK Bosna ASA BHT - KK Leotar 75:67

KKBosna.com
Košarkaši KK Bosna ASA BHT ostvarili su prvu pobjedu u okviru Lige 6. Prvoplasirana ekipa u prvom dijelu prvenstva BiH, ekipa Leotara, doživjela je poraz u Sarajevu.

Bosnini igrači nisu bili toliko uvjerljivi na parketu kao što su navijači očekivali. Nakon utakmica Goodyear lige gdje je dvorana 'Mirza Delibašić' skoro svaku utakmicu bila ispunjena do posljednjeg mjesta, trebalo je ozbiljno shvatiti momke iz Trebinja pred polupraznom dvoranom. U nekim dijelovima utakmice igrači Mensura Bajramovića bili su opušteniji, ali stekao se utisak da, kad god bi Trebinjci ozbiljnije zaprijetili rezultatski, ‘studenti' bi ubacili u brzinu više i povećali prednost.

Utakmica je počela vodstvom Bosne koje je u drugoj četvrtini dostiglo +15. Karakteristika tog dijela igre je dominacija Bosninih centara u skoku i snazi pod oba koša. Leotar pred kraj druge četvrtine dolazi na samo jedan poen zaostatka, ali Wright tricom u posljednjoj sekundi postavlja konačan rezultat poluvremena 44:40.

Rezultatska neizvjesnost trajala je sve do pred kraj posljednje četvrtine kada sarajevski košarkaši odlaze na deset koševa prednosti i ulaze u mirnu završnicu. Gosti su se predstavili u vrlo dobrom svijetlu i pokazali kako sigurno neće biti lagani zalogaj u Ligi 6, naročito na svom parketu. Bolji od ostalih u našem timu bili su Damjanović, Tomović i Marković.