sport
0

Liga 6: KK Bosna ASA BHT – KK Igokea 107:96

KKBosna.com
Foto: KKBosna.com
Foto: KKBosna.com
Nakon poraza od Širokog Bosna se nije dala uzdrmati i krenula je dalje prema osvajanju titule. Sarajevski košarkaši su zabilježili drugu pobjedu u Ligi 6.

Ovaj put u dvorani ‘Mirza Delibašić’ poražen je KK Igokea. U ovoj utakmici priliku su dobili igrači koji do sada nisu imali veliku minutažu. U petorci ‘studenata’, prvi put je utakmicu započeo mladi Zimić i stekao značajno iskustvo za utakmice koje slijede.

Prvo poluvrijeme obilježio je Rasheim Wright koji je pogađao iz svih pozicija. Pretrčavao je gostujuće igrače i imao nekoliko skokova u napadu iz kojih je takođe poentirao. Uz to je i malobrojnu publiku u dvorani dizao na noge svojim atraktivnim potezima, te je Rasheim Wright sa 32 poena zasigurno i prvo ime utakmice. U drugom poluvremenu naši košarkaši su rutinski utakmicu priveli kraju. Igrači iz Aleksandrovca su dosta dobro pogađali sa distance, ali kao da su i oni bili svjesni da su u Sarajevu više turistički nego takmičarski. Iako je ranije bilo govora o problemima sa povredama, u drugom dijelu na parketu se pojavio i Lance Williams i uspio ubilježiti 18 poena. Svi ostali igrači iz našeg tima su zadatak na parketu obavili vrlo korektno.

Ova pobjeda je odlična uvertira za final 8 u Beogradu gdje 28.04.2005 Bosna igra utakmicu četvrtfinala završnice Goodyear lige protiv KK Hemofarm. Pored pobjede raduje i dobra forma čitavog tima.