sport
0

Leona Lewis i Beckham zatvaraju Ljetne olimpijske igre u Pekingu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanska pjevačica Leona Lewis i slavni nogometaš David Beckham učestvovat će u ceremoniji zatvaranja Ljetnih olimpjiskih igara, koje će ove godine se održati u Pekingu, saznao je Sunday Mirror.

Mlada muzička zvijezda Leona Lewis će nastupati na samom kraju jednog od najznačajnijih svjetskih sportskih događaja i to pred publikom od više od 150 miliona ljudi. Ceremoniji zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara prisustvovat će i Beckham, koji bi u Kinu trebao doći avionom iz Los Angelesa, što je osmišljeno kao zvanična predaja organizacije ovog događaja za 2012. godinu u ruke Velike Britanije.

"Leona i David su prihvatili poziv da unesu malo glamura u samu završnicu ovog sportskog događaja, a oni upravo simbolično predstavljaju London, koji će 2012. godine biti domaćin Ljetnih olimpijskih igara", otkrio je neimenovani izvor.

"Leona je mlada svjetska zvijezda iz Londona, a Beckham je pojam glamura i moći svugdje u svijetu. Upravo je on bio ključna figura da Londonu pripadne organizacije sljedećih Olimpijskih igara", dodao je neimenovani izvor.

Britanski premijer Gordon Brown i gradonačelnik Londona Boris Johnson također će prisustvovati ceremoniji zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara 2008., koja će se održati 24. avgusta.