Boks
0

Lennox Lewis primljen u Kuću slavnih

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanac Lennox Lewis (43) primljen je u Međunarodnu boksersku Kuću slavnih u američkom gradiću Canastoti, objavili su predstavnici te institucije.
  • Naš sport uglavnom smatraju brutalnim i divljačkim. Za mene je boks slatka nauka, magični ples i želim zadržati dostojanstvo i humani aspekt tog sporta. Hoću također da se ljudi sjećaju onoga što sam napravio za boks – rekao je ovaj britanski bokser u teškoj kategoriji, koji je u karijeri odradio 44 borbe u kojima je upisao 41 pobjedu (uz dva poraza i jedan remi), od čega 32 nokautom.

Lewis je kao amater osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. godine, a svjetsku je titulu prvaka po WBC verziji osvajao u tri navrata, posljednji put 2001. godine. Lewis tako spada među tek četvoricu boksera (uz Mohammada Alija, Evandera Hollyfielda i Vitalija Klička) kojima je uspjelo osvojiti naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Među 14-oricom izabranih u Kuću slavnih nalaze se i američki prvak u bantam kategoriji Orlando Canizales i južnoafrički juniorski prvak u lakoteškoj kategoriji Brian Mitchell, a spomenimo također i da su u društvo najboljih boksera svijeta posmrtno uvršteni William Jones, Billy Smith i Billy Soose.