sport
0

Lennox Lewis odbranio naslov prvaka

Klix.ba
Svjetski prvak u boksu po WBC verziji Lennox Lewis odbranio je naslov svjetskog prvaka pobijedivši noćas jednog od najboljih svjetskih boksača Ukrajinca Vitalija Klička.

Bio je to okršaj velikih boksača u kojem je Lewis pobijedio sudačkim prekidom nakon šeste runde. Kličko je imao duboku posjekotinu iznad lijevog oka kada su suci odlučili da ne može više nastaviti borbu.

Lewis je vrlo ambiciozno ušao u meč, ne želivši pružiti priliku ukrajinskome boksaču da ga ugrozi. Kličko se vrlo brzo snašao, te je izvrsno kontrirao Lewisu, zadavši mu nekoliko vrlo jakih udaraca. Već je sam početak dvoboja pokazao kako će to biti jedan od najboljih boksačkih mečeva.

U drugoj rundi također je Kličko zadao par jačih udaraca Lewisu, koji je ipak uspio izdržati do kraja runde. U trećoj rundi Lewis se vraća i zadaje par vrlo jakih udaraca Kličku, od kojih je jedan ključni - onaj kojim mu je rasjekao arkadu. Do samog kraja Lewis je nastavio udarati Klička na isto mjesto, da bi mu se posjekotina povećala. U šestoj rundi liječnici su odlučili da Kličko ne može nastaviti borbu zbog posjekotine prekinuvši meč na žalost prisutnih.

Lewis je tako još jednom odbranio naslov najboljeg i to u dvoboju, kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih u historiji boksa.