Takmičarka SMF tima
382

Lejla Tanović petim mjestom u Slovačkoj osvojila novih 10 UCI bodova

Klix.ba
Lejla Tanović
Lejla Tanović
Najbolja bh. biciklistkinja, dvostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović i takmičarka profesionalnog SMF tima nastupila je na UCI utrci C2 kategorije u Slovačkoj.

Tanović je na utrci koja se vozila u Turčianskim Teplicama zauzela peto mjesto i osvojila novih 10 UCI bodova. Pobjedu je odnijela ukajinska reprezentativka Iryna Popova, a podij su nadopunile reprezentativke Poljske i Austrije.

“Nakon dvije utrke proteklog vikenda sigurno da je Lejla osjećala umor na utrci, međutim, iskoristila je stazu sa pomjenjivim tempom i tehničkim spustovima u svoju korist te odvozila veoma dobro i osvojila vrijedne UCI bodove. Najbolji pokazatelj da je Lejla u dobroj formi je činjenica da je nekoliko izuzetno jakih biciklistkinja završilo iza nje. Naredno takmičenje za našu takmičarku je UCI C2 utrka u Vodicama, a UCI bodovi osvojeni u prvim utrkama sezone su veoma bitni jer oni određuju startnu poziciju na Svjetskom kupu”, rekao je selektor reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Prvi veliki cilj ove sezone za bh. biciklistkinju jeste Svjetski kup u Albstadtu, koji se održava 20. maja. Protekle godine Lejla je u konkurenciji najboljih biciklistkinja svijeta zauzela 60. mjesto.