{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lejla Tanović osvojila 45 UCI bodova na etapnoj utrci u Turskoj

14.9.2015. u 11:47
105
6
Lejla Tanović osvojila 45 UCI bodova na etapnoj utrci u Turskoj
105
Bh.biciklistkinja Lejla Tanović, srebrena na balkanskom prvenstvu održanom u Grčkoj, nastupila je na etapnoj utrci Cappadocia Bike Festival UCI S2 u Turskoj. Utrka vožena u tri veoma zahtjevne etape je privukla više od 20 zemalja i nacionalnih timova. Riječ je o veoma prestižnoj utrci na kojoj se 2007. godine održalo Evropsko prvenstvo.
Lejla ja u generalnom plasmanu osvojila visoko šesto mjesto i novih 45 UCI bodova za Bosnu i Hercegovinu. Time je nastavila napredak na UCI listi gdje ima ostvaren najbolji plasman za BiH kao 92. na svijetu. Etape su vožene po pustinjskim predjelima, što je bio veliki izazov za sve takmičare i timove da pripreme bicikle za narednu utrku.

“Lejla je sve tri etape odvozila u visokom ritmu što je na kraju donijelo visoko šesto mjesto. Najviše sam se pribojavao tehničkog kvara čime bi izostala sa generalnog plasmana i samim tim UCI bodova. Ipak u trećoj etapi nismo imali toliko sreće jer poslije prvog kruga je došlo do pucanja sjedišta, a u trećem i do defekta na gumi. Utrka je bila veliki izazov za našu Lejlu, ali i bicikl s obzirom na teške uslove na utrci, što je svakako veliko iskustvo i priprema za svjetski kup naredne sezone”, rekao je trener Amar Njemčević.

Naša takmičarka sada ima kratke pripreme u Turskoj, gdje sljedeći vikend nastupa na UCI C1 utrci u Istanbulu. Riječ je o najjačem rangu jednodvenih utrka u okrilju svijetske biciklističke federacije UCI.

“Utrka u Cappadociji je bila veoma teška i zahtjevna, vremenske neprilike usljed velikih temperatura i vjetra koji je nanosio pijesak su itekako otežali utrku svim takmičarima. Nisam sasvim zadovoljna rezultatom i sigurno da sam očekivala bolji plasman. Ipak sada se fokusiram na narednu UCI C1 utrku u Istanbulu. S obzirom da je riječ o najjačoj kategoriji utrke očekuje se dolazak najjačih timova, međutim osjećam se veoma dobro i nadam se dobrom plasmanu uz osvajanje novih UCI bodova i napredak na UCI listi” rekla je za kraj Lejla Tanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: