Skupština u Mostaru
90

Lejla Tanović najbolji takmičar Biciklističkog saveza BiH

F. Z.
Foto: Biciklistički savez/Lejla Tanović
Foto: Biciklistički savez/Lejla Tanović
Na jučerašnjoj redovnoj sjednici Skupštine Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine održanoj u Mostaru, Lejla Tanović proglašena je najboljim takmičarem Biciklističkog saveza u protekloj sezoni.

Tanović je godinu završila na 71. mjestu u konkurenciji svih biciklistkinja svijeta i tim rezultatom postavila najbolji plasman do sada za bh. biciklizam.

Takmičarka kluba brdskog biciklizma "Puls" iz Sarajeva ove godine je ispisala historiju kao prva koja je zaredom osvojila četiri tutule balkanske prvakinje. Svoju veoma uspješnu sezonu Tanović je krunisala sa ukupno šest pobjeda na UCI utrkama.

Foto: Biciklistički savez/Lejla Tanović
Foto: Biciklistički savez/Lejla Tanović

"Izuzetno sam ponosna ovim priznanjem i nagradom od strane matičnog Biciklističkog saveza BiH. Trenutno se nalazim na pripremama u Hercegovini koje, iako idu po planu, su izuzetno naporne, a ova nagrada kao i sve druge će mi poslužiti kao motiv i podstrek za dalji rad", rekla je Tanović.

Najuspješnija bh. biciklistkinja narednu sezonu započinje veoma rano, a prva utrka planirana je za 29. januar naredne godine u Španiji.