Dvostruki prvak Engleske
27

Legendarni Toure o ramazanskim iskustvima u Premiershipu: Ključ je da se ne vidi da postite

D. P.
Kolo Toure trenutno radi u Leicesteru (Foto: Screenshot)
Kolo Toure trenutno radi u Leicesteru (Foto: Screenshot)
Legendarni nogometaš Arsenala Kolo Toure otkrio je kako izgleda post igrača u najtežoj ligi svijeta te kakva su njegova iskustva s Ramazanom u Premier ligi.

Toure, koji je trenutno član Leicestera gdje obavlja funkciju pomoćnika treneru Brendanu Rodgersu, ostavio je vrlo dubok trag u Premier ligi postavši u dva navrata prvak Engleske.

Povodom predstojećeg Ramazana gostovao je u serijskoj emisiji Sky Sporta koja je posvećena velikom islamskom prazniku.

"Mislim da je nogometašima najteže to što ne piju vodu ili topla pića. Ali, teško je kada počne Ramazan. Prvi dan je težak, drugi dan je stvarno težak, kao i prva sedmica. A onda se vaše tijelo navikne i o vodi više ne razmišljate", rekao je Toure u Sky Sportsovoj emisiji Ramazan i ja.

Toure ističe da nikada nije imao problem s drugim igračima oko sebe, koji nisu muslimani, ali i da se on uvijek trudio da se post ne primijeti.

"Nikada nisam imao probleme s drugim ljudima u nogometu tokom Ramazana. Morate poštovati ljude oko sebe. Radite ono što želite, ali u društvu i s drugim ljudima. Cilj je biti što disciplinovaniji", istakao je Toure.

Legendarni stoper Obale Slonovače otkrio je i koji je, prema njegovom mišljenju, ključ za uspjeh nogometaša tokom posta.

"Kada izađete na teren i trenirate, morate dati sve od sebe i paziti da se ne primijeti to što postite. To je ključ, ono što pokušavam učiniti svaki put. Trudim se biti što više koncentriran na treningu i trudim se ne pokazivati slabosti", zaključio je Toure.

Toure je bogatu karijeru završio 2017. godine u dresu Celtica. Prethodno je igrao za velikane Liverpool, Arsenal i Manchester City. U Evropu je stigao iz Obale Slonovače 2002. godine.