I to je moguće
11

Legendarni O'Sullivan doživio povredu za snooker stolom, ali je izjavom oduševio navijače

D. P.
O'Sullivan tokom izjave nakon meča (Foto: Screenshot/BBC)
O'Sullivan tokom izjave nakon meča (Foto: Screenshot/BBC)
Po mnogima najveći snooker igrač svih vremena Ronnie O'Sullivan doživio je neobičnu situaciju tokom meča prvog kola English Opena protiv Andrewa Pagetta, ali je prošao u narednu fazu uprkos povredi.

Snooker igrači rijetko dožive povredu tokom meča, a njihovi zdravstveni problemi najčešće dolaze sa slabljenjem vida. No, kod Ronnieja O'Sullivana u prvom kolu English Opena dogodila se potpuno neočekivana stvar, bol u laktu.

O'Sullivan je tokom jednog udarca u četvrtom frameu osjetio užasnu bol u laktu, koja ga je mučila do kraja meča. Na njegovoj facijalnoj ekspresiji vidjelo se da trpi snažne bolove, ali je na kraju uspio privesti meč kraju i slaviti s maksimalnih 4:0.

Slavni Englez, koji je sedam puta bio prvak svijeta u snookeru, oglasio se nakon povrede u studiju BBC-a i potvrdio da ima velike bolove u laktu te da su ozbiljan problem. Bolovi su se, kako ističe, javili tokom snažnih udaraca gdje treba upotrijebiti maksimalnu snagu ruku, a kako se snaga udarca dobija "iz lakta", taj dio ruke trpi najviše.

No, nakon toga se oglasio na Twitteru i demantovao da će ga ta povreda udaljiti sa snooker stola.

"Vidimo se u srijedu... I na mnogo, mnogo turnira koji slijede", rekao je O'Sullivan i tako oduševio masu navijača kojih ima gotovo u jednakom broju kao fanova ovog sporta generalno.

O'Sullivan će danas u drugom kolu English Opena igrati protiv sjajnog mladog Velšanina Jacksona Pagea. Meč je zakazan za 14 sati.