Podržava invaziju
163

Legendarna ruska gimnastičarka zgrozila objavom: Naša vojska oslobađa Evropu od fašizma

D. P.
Horkina je vrlo bliska Putinu (Foto: Instagram)
Horkina je vrlo bliska Putinu (Foto: Instagram)
Jedna od najvećih ruskih sportašica svih vremena Svetlana Horkina ponovo je zgrozila objavom, ovoga puta u vezi s agresijom koju njena domovina provodi nad Ukrajinom.

Horkina, koja je u karijeri osvojila čak sedam olimpijskih medalja u gimnastici, nerijetko je bila u centru pažnje zbog kontroverznih izjava i stavova.

Tako je po nastanku pandemije koronavirusa izjavila da je to Božija kazna zbog odnosa Zapada prema Rusiji.

"Sve ovo se dogodilo zbog napada na Rusiju i njene sportaše. Ne kaže naša himna bez razloga da Bog čuva našu zemlju i ovo je jedna vrsta Božije kazne", navela je Horkina početkom 2020. godine.

Nastavak propagiranja skandaloznih stavova evidentan je posljednjih dana na Instagram profilu legendarne Ruskinje. Horkina tvrdi da Rusi oslobađaju Evropu od fašizma.

Objava Horkine na Instagramu
Objava Horkine na Instagramu

"Podržite naše borce. Ruski vojnici ponovo oslobađaju Evropu od fašizma", podijelila je Horkina na Instagram storyju koji je izazvao brojne reakcije i osude javnosti.

Horkina je i ranije privukla pažnju, pošto je vrlo bliska ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Francuski L'Equipe navodi i da je objavila slovo "Z" - simbol ruske agresije na Ukrajinu.