EP u judou
0

Larisa Cerić na startu protiv Francuskinje Bisseni

FENA
Larisa Cerić (Foto: Arhiv)
Larisa Cerić (Foto: Arhiv)
Uz učeće više od 300 takmičara i takmičarki iz 45 zemalja danas će u Beču biti otvoreno Evropsko seniorsko prvenstvo u judou.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pet takmičara i takmičarki - Radomir Stojanović (član JK Panter - Bijeljina, kategorija do 60 kg), Mitar Mrdić (JK Leotar -Trebinje, do 73 kg) i Dražen Subotić (JK Romanija - Pale, više od 100 kg), te Biljana Mrđa (JK Slavija - Istočno Sarajevo, do 52 kg) i Larisa Cerić (JK Nippon - Sarajevo, više od 78 kg).

Prvog dana takmičenja na tatami dvorane "Ferry Dusika Stadion", izaći će troje naših predstavnika. U 1. kolu Stojanović će se boriti protiv Nijemca Roberta Kopiskea, Mrdić protiv Mađara Atile Ungvarijaa, dok će Mrđa za protivnicu imati Holanđanku Kitty Bravil.

Naša najbolja takmičarka, Larisa Cerić, svjetska juniorska prvakinja, nastupit će u subodu, pretposljednjeg dana EP-a. Najveća nada bh. judoa imala je težak žrijeb jer će se na startu boriti s iskusnom Francuskinjom Evom Bisseni, osvajačicom brojnih evropskih i svjetskih medalja.