Judo
0

Larisa Cerić mora operisati meniskus

FENA
Larisa Cerić (Foto: Arhiv)
Larisa Cerić (Foto: Arhiv)
Larisa Cerić, članica judo kluba Nippon iz Sarajeva i dvostruka najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine, nakon uspješne sezone morat će operisati lijevi meniskus koljena.

Cerić je u 2010. ostvarila niz vrhunskih rezultata u seniorskoj i juniorskoj kategoriji, počela s kvalifikacijama za olimpijske igre London 2012, te osvojila bronzanu medalju na Svjetskom kupu u Miamiju (SAD), uz koje je upisala i svoje prve bodove Svjetske rang liste.

Osvojila je 2. mjesto na Evropskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu, 1. mjesto na Evropskom kupu također održanom u Sarajevu, 3. mjesto na Evropskom kupu u Hamburgu, 1. mjesto na Balkanskom prvenstvu u Trebinju, 1. mjesto na Evropskom kupu za juniorke u Parksu, te 1. mjesto na Balkanskom prvenstvu za juniorke u Kikindi.

Na današnjoj konferenciji za medije Cerić je kazala da je zadovoljna proteklom sezonom, ali da je mogla postići više da su je poštedjele povrede.

"Nisam imala sreće s povredama. Prvo sam povrijedila zadnju ložu, a nakon toga na Svjetskom prvenstvu meniskus koljena", objasnila je ona.

Operaciju zakazanu za 21. decembar obavit će u Rijeci, nakon čega je očekuje tri do četiri mjeseca rehabilitacije.

"Nadam se da će operacija proći dobro. Nakon toga ću se malo odmoriti i odmah krećem s treninzima i kvalifikacijama za OI u Londonu", dodala je Cerić.

Njen trener Branimir Crnogorac smatra da bh. šampionka može u Londonu osvojiti neku od medalja i nada se da će bh. institucije to na pravi način prepoznati i podržati njen rad.

"Ponosni smo na njene rezultate i mislim da bi je trebalo gledati kao heroinu bh. sporta znajući da se borila za BiH s tako teškom povredom", dodao je Crnogorac.