Novi izazov
5

Landon Donovan potpisao za meksički Club Leon

Klix.ba
Iskusni američki nogometaš Landon Donovan potpisao je ugovor s meksičkim klubom Club Leon koji se takmiči u Ligi MX.

Donovana je tokom predstavljanja pozdravilo više od 7.000 navijača kojima je obećao da će dati sve od sebe u dresu njihovog kluba.

"Ovdje sam da igram, pobjeđujem i postanem šampion. Ljudski je osjećati strah od neuspjeha, prvo sam o tome razmišljao. Ipak, siguran sam da nema šanse za neuspjeh ako se posvetim ovome. Ja neću razočarati", rekao je Donovan navijačima na španskom jeziku.

Dodao je da je oduvijek želio igrati u Meksiku te da je odrastao u Californiji igrajući s mladim Meksikancima koji su mu pomogli da oblikuje svoj stil igre.

Dogovor Donovana i Club Leonea postignut je brzo, a to se dogodilo samo sedam dana nakon što je izjavio da nije zainteresovan da dođe u Meksiko. Ipak, nakon posjete klubu je promijenio mišljenje.

"Nisam razmišljao o igranju nogometa, gledao sam utakmice i uživao. No, stigla je posebna prilika prema kojoj morate biti otvoreni. Kad sam došao ovdje, osjetio sam nešto specijalno", kazao je Donovan koji je u novom klubu zadužio dres s brojem 20.

Tridesetpetogodišnji napadač se tako priključio Club Leoneu koji je odlično započeo sezonu i zabilježio dvije pobjede u dvije utakmice.

Vezani članci