Biciklizam
0

Lance Armstrong se povlači nakon 2011.

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Sedmostruki pobjednik "Tour de Francea" Lance Armstrong objavio je da će se povući na kraju 2011. godine i da će uraditi sve da ponovo pobijedi na toj utrci.

38-godišnji Amerikanac, koji se u januaru vratio biciklizmu nakon troipogodipnje pauze, osnovao je ekipu RadioShack za koju će voziti većina njegovih bivših timskih kolega iz Astane, ali ne i njegov veliki rival i aktuelni pobjednik "Toura" Alberto Kontador.

"Nakon 2011. ću se povući. Ovaj tim nije osnovan zbog mene, jer ja imam 38 godina. Naši ciljevi se ne završavaju sa mnom", rekao je Armstrong.

I dok će Armstrong u naredne dvije sezone voziti za RadioSchak, Kontador je odlučio da ostane u oslabljenoj Astani, uprkos mnogim ponudama, a Amerikanac ističe da će imati težak zadatak da pobijedi Španca narednog jula u Francuskoj, bez obzira ko bude vozio za kazahstansku ekipu pored dvostrukog šampiona "Toura".

“Alberto je nevjerovatan talenat, bolji je od ostalih vozača, i na biciklu i mentalno. Nisam idiot i znam da ću imati težak zadatak ako želim da ga pobijedim. Neki kažu da će to biti nemoguće, ali vidjećemo”, dodao je sedmostruki pobjednik najprestižnije utrke na svijetu.