sport
0

Lance Armstrong potvrdio da se vraća biciklizmu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najbolji biciklist svih vremena 36-godišnji Amerikanac Lance Armstrong potvrdio je medijske napise da se vraća biciklizmu sljedeće godine.

"Nakon što sam razgovarao sa svojom djecom, obitelji i najbližim prijateljima s radošću objavljujem da se vraćam profesionalnom biciklizmu", saopćio je u utorak Armstrong na internet stranici svoje fondacije za borbu protiv raka.

"To činim jer je vrijeme da se bitka protiv raka podigne na globalnu razinu. Od raka godišnje umre osam miliona ljudi diljem svijeta, više nego od AIDS-a, malarije i tuberkuloze zajedno", ističe Armstrong.

Američki magazin "VeloNews" objavio je u ponedjeljak da će se 36-godišnji Lance Armstrong vratiti takmičenjima sljedeće godine. Magazin je objavio kako bi Armstrong 2009. trebao nastupiti na Amgen Touru po Kaliforniji, utrci Pariz-Nica, zatim na etapnoj utrci po američkoj državi Georgiji, na utrci Dauphine-Libere i Tour de Franceu.

Također, tvrdi se da će Armstrong voziti u "Astani" i to bez plaće i nagradnih bonusa. Šef Astane je Johan Bruyneel, koji je bio na čelu Dicovery Channela dok je u ekipi bio i Armstrong.

Iz Astane su poručili da je Armstrong dobrodošao u njihovu ekipu.

"Ako postoji mogućnost da potpiše za nas, naravno da ćemo razmisliti o tome. Armstronga bi odlično primili", izjavio je za novinsku agenciju DPA glasnogovornik Astane Philppe Maertens.

Nakon što je prebolio rak testisa Armstrong je sedam puta zaredom osvojio Tour de France u razdoblju od 1999. do 2005., a nakon toga se povukao u mirovinu. No, nije se opustio, već je formu održavao trčanjem maratona i utrkama brdskog biciklizma.