Gradi se u KS
293

Kurić, Mandić i Vreto: Planiramo postaviti 100 koševa širom Kantona Sarajevo

A. D.
Nakon inicijative zastupnika Elvisa Vrete koju su prihvatili ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić i ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić, uskoro će krenuti sanacija starih koševa, a zatim rad na mapiranju mogućih lokacija za nove koševe u KS.

"Koristim ovu priliku da zahvalim ministrima Kuriću i Mandiću što su prepoznali ovu inicijativu kao korisnu, KJKP "Park", ali i općinama KS koje već sarađuju na ovu temu i rade na realizaciji zamišljenog projekta. Ideja 'Sto koševa za Kanton Sarajevo' je krenula na prijedlog koji sam dobio od Nedima Jahića. Inače, u svom mandatu na funkciji vijećnika sam dio paušala odvajao za popravke koševa na području Općine Ilidža, te je to nekako i bila osnova za ovu priču", poručuje Vreto.

Zastupnik Vreto smatra da košarka mora naći svoje mjesto u ulicama, mahalama i igralištima širom Kantona Sarajevo, kako bi se ovaj sport učinio pristupačnim i doživio ekspanziju među novim generacijama.

"Postoje brojne lokacije širom Kantona Sarajevo gdje su nekad bili koševi, a danas ih više nema. Mislim da možemo probuditi interes javnosti, i na neki način, kroz realizaciju ovih aktivnosti, povratiti onu ideju komšiluka i javnog društvenog prostora na brojnim mjestima u našoj zajednici. Prvi korak koji je najavljen od ministra Kurića je sanacija postojećih koševa, a onda idemo dalje. Važno je da je krenulo, sad nas još samo treba dovoljno za 'tri na tri', što se kaže", zaključio je Vreto.