Prvenstvo BiH
8

Košarkaši Spars Realwaya u odličnom gradskom derbiju savladao Bosnu Royal

N. K.
Košarkaši Sparsa imali su više razloga za zadovoljstvo (Foto: Spars Realway)
Košarkaši Sparsa imali su više razloga za zadovoljstvo (Foto: Spars Realway)
Košarkaši Spars Realwaya pobijedili su u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo u okviru 10. kola Prvenstva BiH ekipu Bosne Royal te su tako potvrdili nedavni trijumf ostvaren protiv Čapljine.

Sparsi su bolje ušli u gradski derbi te su sve vrijeme imali prednost do odlaska na odmor. Poluvrijeme je na kraju okončano rezultatom 49:42.

U trećoj dionici budi se Bosna koja sjajnom igrom dolazi do preokreta pa su uoči posljednje četvrtine imali prednost od dva poena.

Ipak, Sparsi su sjajnom igrom, prije svega u odbrani, limitirali Bosnu pa dolaze do novog preokreta te su na kraju sigurno meč priveli kraju i slavili rezultatom 82:75.

Najbolji igrač utakmice bio je Gegić iz pobjedničkog tima s double-double učinkom od 20 poena i 11 skokova, a tome je dodao i sedam asistecnija. Odličan je bio i Kamenjaš koji je imao 21 poen te pet skokova. U poraženom timu bolji od ostalih bio je Jeftić s 15 poena te Igrutinović s 14 poena te po sedam skokova i asistencija.

Spars Realway je prvi na tabeli Prvenstva BiH sa sedam pobjeda i jednim porazom, dok je Bosna Royal na 13. mjestu s omjerom 2-5.

Pobjede danas ostvarili su još i ekipe Leotara i Mrkonjić Grada.

Rezultati:

Leotar - Zrinjski 94:77 Promo - Mrkonjić Grad 66:73 Spars Realway - Bosna Royal 82:75