sport
0

Košarkaši Bosne odbranili naslov prvaka BiH

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom odbranili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine. U trećoj, odlučujućoj utakmici finala play-offa prvenstva BiH Bosna je u dvorani KSC Skenderija, pred oko 1.000 gledalaca, savladala Široki ERONET sa 101:90.

Do trećeg naslova prvaka BiH košarkaši Bosne su došli teže od očekivanog. Naime, Širokobriježani su pružali dobar otpor sve do 37. minute, a preko raspoloženih Vanjka, Baraća i Opačka zadavali mnogo problema odbrani Sarajlija. S druge strane, Bosna je veći dio susreta u napadu imala samo jednog raspoloženog igrača, Lancea Williamsa, koji je odigrao najbolju utakmicu u sezoni i najzaslužniji je za pobjedu studenata.

Nakon početnog vodstva Bosne od 10:2 Širokobriježani su uspostavili ravnotežu i držali rezultatski priključak, a u trećem periodu poveli sa sedam poena razlike. Preokret u igri Bosne donio je Ikonić, koji je za nekoliko minuta na parketu postigao 10 poena. Ključna je bila trojka u 39. minuti, kada je Ikonić, nakon dalekometnog pogotka Vanjka, vratio prednost Bosne na devet poena.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Lance Williams sa 31 poenom, uz deset skokova, dok je najbolji kod Širokog bio Martin Vanjak sa 23 poena.