Pobjeda Monaca
67

Zvezda u paklu Arene doživjela drugi ovosezonski poraz u Euroligi

E. K.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Košarkaši Crvene zvezde su u trećem kolu Eurolige doživjeli drugi ovosezonski poraz, a bolji od izabranika Duška Ivanovića su u beogradskoj Štark Areni bili košarkaši Monaca rezultatom 82:76..

Ovo je francuskom sastavu bila prva pobjeda ove sezone dok je sastav iz Beograda u tri kola upisao pobjedu uz dva poraza.

Zvezda je u prvoj četvrtini imala devet poena prednosti da bi se Monaco vratio u nastavku i došao u vodstvo, no Beograđani su ipak pronašli dodatnu snagu i na poluvrijeme otišli sa šest poena prednosti, 44:38.

Monaco je preuzeo kontrolu igre u trećoj dionici i došao do prednosti koju je održavao do kraja trećeg perioda pa je u posljednjih deset poena ušao sa pola koša prednosti, bilo je 64:63.

Do kraja su prednost dodatno i povećali te došli do pobjede u paklu beogradske Arene.

Monaco je do pobjede vodio Mike James sa 18 poena, 11 asistencija i tri skoka dok je Alpha Diallo dodao 12 poena uz sedam skokova te dvije asistencije. Još su dvocifreni bili Elie Okobo i John Brown sa po 11 poena. Okobo je dodao po pet skokova i asistencija dok je Brown dodao dva skoka.

Kod Zvezde je najbolji bio Rokas Giedraitis sa 20 poena, a pratio ga je Nemanja Nedović sa 15 poena, pet asistencija i dva skoka dok je još dvocifren bio Joel Bolomboy sa 11 poena i četiri skoka.

Crvena zvezda - Monaco 76:82 (23:14, 21:24, 19:26, 13:18)