Potop gostiju
22

Zvezda razbila Partizan u euroligaškom derbiju odigranom u vatrenoj atmosferi

D. P.
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan
Košarkaši Crvene zvezde pregazili su Partizan u beogradskom derbiju odigranom u 19. kolu Eurolige. Završeno je rezultatom 88:72 u korist domaćeg tima.

Zvezda je dočekala Partizan u fantastičnoj atmosferi pred domaćom publikom koja je od prve minute pružala veliku podršku i u takvoj situaciji Partizan se uopće nije dobro snašao i proveo.

Od prvih minuta utakmice "mirisalo" je na debakl Partizana. Domaći su već u prvoj četvrtini na krilima Freddieja Gillespieja došli do dvocifrene prednosti (24:13). Partizan se u drugoj četvrtini potpuno raspao i Zvezda je na poluvrijeme otišla s nevjerovatnih plus 21 (50:29).

U nastavku Partizan nije imao šta tražiti i šanse za povratak nije bilo. Sreća za goste je bila ta što nisu dozvolili Crvenoj zvezdi da se do kraja još više odlijepi i nanese im još teži poraz.

Zvezda je usporila u posljednjoj četvrtini, a u jednom trenutku Partizan je spustio zaostatak na jednocifren. Ipak, na kraju je domaći tim slavio s vrlo ubjedljivih 16 poena razlike.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, a pratio ga je Rokas Giedraitis sa 14. Partizanu za nešto više nije bilo dovoljno ni 17 poena Kevina Puntera. Ukupno čak šest igrača Zvezde bilo je na dvocifrenom učinku.

Tako je Zvezda došla do osme pobjede ove sezone i približila se Partizanu na tabeli. Partizan je s dvije pobjede više na 11. poziciji trenutno, dva mjesta iznad rivala Zvezde.

Crveno-bijeli će u narednom kolu gostovati ASVEL-u u Francuskoj, dok će Partizan na gostovanje Fenerbahčeu.

Tabela: