Košarka
85

Zvanično: Košarkaška reprezentacija BiH bez kapitena Mirze Teletovića na Eurobasketu

Piše: J. H.
Mirza Teletović (Foto: Klix.ba)
Mirza Teletović (Foto: Klix.ba)
Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović potvrdio je danas da neće nastupiti na Evropskom košarkaškom prvenstvu ove godine.

Košarkaška reprezentacija BiH trebala bi se danas okupiti u Sarajevu i početi pripreme za Eurobasket. Već na samom startu selektor Duško Ivanović ima razloga za glavobolju nakon što je Teletović potvrdio da neće biti među najboljim bh. košarkašima.

Kako je kazao na današnjoj pres konferenciji, klub Phoenix Suns je tražio od njega da ne igra na Eurobasketu kako bi bili sigurni da se potpuno oporavi.

Osim njega, na Eurobasketu najvjerovatnije neće biti ni Nihada Đedovića koji je prije nekoliko mjeseci promijenio državljanstvo te je pasoš BiH zamijenio njemačkim.

Pozvani reprezentativci trebali bi se okupiti večeras do 20:00 sati u hotelu Crystal na Ilidži. Na okupljanje su pozvani Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Alex Renfroe, Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Adin Vrabac, Marko Jošilo, Nedim Buza, Mirza Teletović, Minja Milošević, Miroslav Todić, Stefan Glogovac, Elmedin Kikanović, Draško Albijanić i Andrija Stipanović.

U Francusku će putovati 12 igrača.

Evropsko prvenstvo u košarci se održava od 5. do 20. septembra u Zagrebu, Berlinu, Rigi, Montpellieru i Lilleu.