U induciranoj komi
36

Zvanično: Komplikovana operacija Muse završena u zoru, sve je prošlo po planu

D. P.
Musa je operisao dušnik (Foto: CB Breogan)
Musa je operisao dušnik (Foto: CB Breogan)
Iz Španije nam stižu lijepe vijesti pošto je operacija bosanskohercegovačkog košarkaša Džanana Muse prošla u najboljem redu.

Sinoć je Musa zadobio težak udarac u vrat nakon čega je imao problema s disanjem, a ispostavilo se da je razlog ruptura dušnika.

Odmah je morao biti podvrgnut komplikovanom operativnom zahvatu zbog hematoma koji je nastao u disajnim putevima, a iz njegovog kluba Breogana stigla je upravo zvanična informacija u kojoj se navodi da je operacija prošla u najboljem redu.

"Intervencija kojoj je podvrgnut košarkaš Breogana Džanan Musa završena je u zoru, a doktorski tim izvještava da je sve proteklo dobro i kako je planirano. O razvoju ćemo izvjestiti u narednim satima", navodi se u zvaničnom saopćenju kluba.

Musa će sada biti pod stalnim ljekarskim nadzorom kako ne bi došlo do određenih komplikacija. Za portal Klix.ba potvrđeno je da su doktori Musu stavili u induciranu komu kako bi faza mirovanja prošla u najboljem redu te da je operacija prošla uredno.

Bez obzira na to što je operacija prošla po planu, španski mediji najavljuju da je sezona za bh. košarkaša gotova i da je možda odigrao posljednji meč za Breogan pošto se očekuje transfer u neki bolji klub.