Slovenski stručnjak
5

Zvanično: Jure Zdovc novi trener Cedevite

Klix.ba
Foto: KK Cedevita
Foto: KK Cedevita
Novi trener Cedevite je Jure Zdovc, a povodom potpisa ugovora novinarima su se u Domu košarke Cedevita danas obratili direktor Cedevite Davor Užbinec i sam Zdovc.

"Danas je veliki dan za naš klub. Velika mi je čast i zadovoljstvo informirati vas da smo potpisali ugovor s Jurom Zdovcem, koji je od danas i službeno naš novi trener. Veliko mi je zadovoljstvo što smo u naš klub doveli još jedno veliko ime. Jure je imao veliku igračku i trenersku karijeru. Mislim da zajedno možemo napraviti bolje rezultate nego što smo imali i mislim da ćemo zajedno hrvatskoj javnosti u sljedećim sezonama dati puno košarkaških užitaka", izjavio je u uvodu direktor Užbinec.

Nakon toga se novinarima obratio Zdovc.

"Drago mi je da sam došao u ovaj klub. Nije mi trebalo dugo da se odlučim. Cedevita je klub koji je u zadnje vrijeme u samom vrhu evropske košarke. Čak bih rekao da je taj klub mnogo više cijenjen u inostranstvu, gdje sam ja bio zadnjih godina, nego u regiji. Druga stvar koja me je motivirala u dolasku je želja i sportski motiv da se dođe do Eurolige. Cedevita može izboriti Euroligu kroz Eurokup ili ABA ligu i to je možda čak na kraju i presudilo", rekao je slovenski stručnjak.