Druga ABA liga
4

Zrinjski upisao drugu uzastopnu pobjedu, Vedran Princ se oprostio od košarke

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Košarkaši Zrinjskog upisali su pobjedu u meču 10. kola Druge ABA lige na domaćem terenu protiv Splita, a konačni rezultat glasio je 80:72.

Ovo je za Zrinjski treća pobjeda u ovoj sezoni, druga uzastopna, čime su najavili bolje igre u nastavku sezone s obzirom na izuzetno loš start, a do pobjede su stigli protiv petoplasirane ekipe Splita kojoj je ovo bio treći uzastopni poraz.

Nakon prvih deset minuta Plemići su imali minimalnu prednost od 27:24, ali je do poluvremena gostujući tim stigao do preokreta i na pauzu su otišli s prednošću od 40:37.

Zrinjski je odigrao odličnu treću četvrtinu u kojoj je prvo anulirao, a zatim i preokrenuo prednost Splita, a u posljednjoj dionici odigrali su izuzetno iskusno i smireno i meč su mirno priveli kraju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Ramljak koji je ubacio 18 poena, a pratio ga je Todorović koji je ubacio 13. U gostujućoj ekipi najviše poena je postigao Marčinković (16).

Prije početka utakmice organizovana je mala svečanost na kojoj se od košarke oprostila klupska legenda Vedran Princ. Princ je počeo karijeru u Zrinjskom 2000. godine, a oprašta se u svojoj 36. s 200 nastupa u dresu s Plemića.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Počasni dres s brojem 200 je primio iz ruke klupskog predsjednika Dalibora Miloša.