Košarka
6

Zrinjski savladao KK Bosna Royal Jelly, Sparsi pobijedili Mladost u gostima

Piše: O. T.
(Foto: Klix.ba)
U 8. kolu Lige 10 prvenstva Bosne i Hercegovine Zrinjski je na domaćem parketu u Mostaru rezultatom 90:74 savladao KK Bosna Royal Jelly.

Prvih osam minuta meča proteklo je u ujednačenoj igri, a onda je Zrinjski do prve pauze pobjegao na šest poena razlike (20:14) i prednost nije ispuštao do kraja meča. Najveća prednost domaćeg tima iznosila je 23 poena razlike tokom druge četvrtine.

Princ sa 21, Knežević sa 20 i Samadan sa 18 poena predvodili su Zrinjski, dok su na drugoj strani jedini sa dvocifrenim brojem poena bili Ikonić (17), Šturanović (14) i Hagins (12).

Zrinjski je ovom pobjedom preuzeo prvo mjesto od Bosne i sada oba tima imaju omjer 6:2.

Gostujuću pobjedu upisali su Sparsi protiv Mladosti (89:77) u Mrkonjić Gradu. Sparsi su do vodstva stigli odmah na početku i nisu ga ispuštali do kraja meča.

Zahiragić je ubacio 20 poena za pobjednički tim, a veliki doprinos imao je i Peršić sa 19 poena. Za domaći tim 21 poen ubacio je Patković kojeg je pratio Stanojević sa 18 poena.

Bošnjak je u Hadžićima pobijedio Leotar (72:67). Najviše poena na susretu ubacio je igrač domaćeg tima Dovadžija (19), a iza njega je bio Pelkić koji je ubacio 17 poena za goste.

Ubjedljivu pobjedu upisao je Široki koji je slavio protiv Građanskog (99:73). Brown je predvodio domaćine sa 23 poena, dok je na drugoj strani Marojević ubacio 19 poena.